tisdag 20 september 2011

Pulau Perhentian Kecil


Fjärde dagen på Perhentian Islands! Vi har bosatt oss på den ”lilla ön” Kecil på stranden som kallas Long Beach! Första natten bode vi på moonlight men vi flyttade ut redan dagen efter.... omgivningen är ju den bästa och helt underbart men vi fick ett av de sämsta rummen att bo i (=myrsamhälle på golvet och en inneboende ödla) så dagen efter flyttade vi till Sunrise guesthouse! Här har vi två våningsängar som vi sjkutit ihop för att få ”vem ska sova med myggnätet” problemet löst!!

Här är helt underbart! Turkost vatten och toppen snorkling! Alex har precis tagit färdigt sitt dykcertifikat  som gick på 950 RM (ca. 2000 sek, vilket är nice price!). Olivia med sin vanliga otur hade glömt att fixa en skriftlig godkännelse från sin doktor som tillåter henne att dyka med sin astma........ Får nöja mig med snorkling!!

Här är skön stämning, väldigt laidback, eller på gränsen till lat, får man väl nästan säga. Allting på ön tar obestämt mycket tid, och att bla. få en bit mat kan variera mellan 10 min till 1,5 h! Här finns inga stora hotell med feta turistanläggningar, utan här är allt rätt primitivt. Man har endast tillgång till el och ljus mellan sju på kvällen och sju på morgonen (så vill man gå på toa på dagen får man ta med sin lilla ficklampa). Det finns inga möjligheter att ta ut pengar på ön så man får ta med allt man behöver i cash (och då är det jättelägligt om en ATM vägrar ge en pengarna man försöker ta ut, haha). Och sen har dom någon konstig konspiration mot toapapper, det finns inget toapapper på toaletterna, man får gå till affären och köpa en rulle för 1 RM (ca 2 sek) å sen måste man springa runt med den i huset så fort man ska gå på toa!! Jätte konstigt!!





Nu ska vi äta mat och dricka monkey juice, Selamat Jalan!
ps. internet för detta kostade 20 RM?!..bah..