onsdag 16 november 2011

Lakey Peak, Sumbawa

9 nätter blev det i Lakey, Sumbawa. För det mesta har vi bara legat i våran hängmatta och läst böcker och chillat! Men det har även blivit surf och städning på stranden!

Surfet var jätte fint! Lakey Peak är en perfekt våg som bryter både till höger och vänster!
Ville ha testat Periscopes också men när vi åkte dit så funkade det inte (den går tyldligen bara på högvatten och det var "dead low" när vi var där)

En kväll kom det en lokal kille fram till oss och frågade om vi kunde lägga 10,000Rp var och hjälpa till att städa stranden kl 07:00 morgonen efter! Självklart ville vi vara snälla turister och hjälpa lokalbefolkningen med deras sopor, haha!!
Här nere finns det inga soptunnor så som det finns i Sverige så de slänger helt enkelt grejerna på marken eller i havet, vilket resulterar i att det ligger onödigt mycket sopor på stranden som spolats upp från havet!
Så kl 07:00 så var i princip alla turister ute på stranden med en varsin röd plastpåse för att plocka upp efter lokalbefolkningen!!
Vi diskuterade utifall detta skulle ha fungerat i Sverige???
Vet inte riktigt om tex Båstads turister hade blivit så glada om man sa till dem att "nu får ni betala Båstadborna ca. 8 Kr var och sedan måste ni gå upp kl 07:00 i morgon bitti och städa stranden till oss"!! Haha!!
Men det är bra att någon här nere har insett att plast inte förmultnar så som ett bananskal! Det kändes i alla fall som att vi gjort en god gärning!! KARMA!!!

Så Idag åker vi tillbaka till Bali efter sjukt härliga dagar här på Sumbawa och den 20:e åker vi vidare till Thailand!! Kommer att bli helt underbart!!




Solnedgång!!
Olivia & Alex <3