fredag 21 oktober 2011

Sekumpull waterfall, puri sani temple

Vi har spenderat natten på det bästa hotellet hittils!!!
Hotellet hette Mimpi homestay och drevs av en tysk sjuksköterska i Air Sanih och stället var helt underbart!! Det skulle kostat 250 000 Rp/ rum men hon såg på oss att vi var unga och kanske inte hade så mycket pengar att resa runt med så vi fick bo för 150 000 Rp/ rum inklusive frukost (som var sjukt god)!!!Det fanns dock inte överdrivet mycket att göra så det var tur att hon hade en pool!! Men det gjorde i och för sej inte så mycket efter som vi gått upp kl sex på morgonen i Lovina för att kolla på delfinerna så vi var rätt sega!! Det fanns dock en kallvatten källa som var kristallklar och som vi tänkt att testa men vi gjorde misstaget att gå dit på dagen och då är det fullt av lokalbefolkning, sjuksköterskan berättade att det är lämpligast för turister att bada på kvällen för då gör inte lokalbefolkningen det!! Men det fattade ju inte vi haha så det blev inget  bad för oss! hon tipsade oss om ett vattenfall som inte skulle vara torrt nu under denna torra period innan regnsäsongen!!

Så vi tog oss dit och lyckligt vis hade vi tagit med oss bra skor för det var en liten bit att gå och en del av den biten fick man vada genom två vattendrag!
vattenfallet var riktigt häftigt och det var så mycket vatten i luften att man blev helt dyngsur när man gick förbi det!!!
På vägen till vattenfallet kunde man köpa lokala ekologiska kryddor och kaffe till ett bra pris, de sålde bla. ett av världens dyraste kaffe (kostar typ 500kr per kopp i england) som "blir till" på det sättet att ett djur (indisk palmmård) äter kaffe frukten och bajsar sedan ut kaffebönan som rostas och sedan mals till kaffe!! Det skördas endast i Indonesien och Fillipinerna! Ska tydligen vara gott!


Mimpi Homestay





Ett av sjukt många tempel i norra Bali!