torsdag 3 november 2011

Gili Trawangan

Hej igen!
Vi har haft ett litt uppehåll i vårat bloggskrivande på grund av att vi har varit fast i kuta och väntat på våra visum i en vecka och inte har haft å mycket att rapportera! (skygarden bilder kommer vid senare tillfälle!!)
Men nu har vi iallafall våra pass tillbaka och kan börja röra oss mot nya äventyr, wiho!
Gilli Trawangan är verkligen en paradis-ö (med lite för många svenskar på). Det finns vita sandstränder, turkost kristallklart vatten, och jätte bra snorkling!
Det finns inga fordon på ön förutom häst och vagn, och så kan man hyra en cykel och cykla en tur runt ön (det tar ca 40min)! Dock går det inte att cykla hälften av vägen så då får man gå, men det är självklart inget dom berättar för dej när du hyr cykleln haha! Det var ändå rätt roande att få dra cykeln över sandiga gator tillsammans med alla andra turister som också hade hoppats på att faktiskt kunna CYKLA runt ön, haha!!
Även om det står att det inte finns bankomater på ön så finns det i alla fall tre ATMs (vad vi sett)!! Ön känns lite för exploaterad och det finns lite för mycket svenskar som dricker öl!! Trawangan kommer nog att under en kort tid att bli ännumer exploaterad för under våran lilla cykeltur så fanns det en del asfalterade vägar och hotell som håller på att smällas upp!! Bra business för dem, tråkigt för oss som vill kunna uppleva paradisön utan folk som vill sälja saronger, solglasögon och pärlöronhängen till en!
Annars fanns det en del stränder utan folk på när man cyklade runt ön som inte ser helt fel ut..!
De andra två öarna ska dock fortfarande vara lugna och hyfsat oexploaterade! Vi har dock inte tid att besöka dem efter som att vi ska hinna med Lombok och Sumbawa innan vi flyger upp till Thailand!!
Livet känns inte allt för dåligt ändå!!