tisdag 8 november 2011

Kuta Lombok

Vi Kom över med båten från Gilli och blir direkt lurade! När båten kommer i land så srpinger det fran en del lokala och ber om att få kolla på biljetten, duktigt turist som man är så visar man biljetten och då tar dom den och ber en att följa med dem till deras häst och vagn. Dom ber oss gå på och vi blir lite misstänksamma och frågar om detta kostar extra (allt skulle ingå i biljetten) men nej detta ingår inte och de menar på att vi måste ta häst och  vagn för det är långt att gå och våran buss anländer när som! Vi hoppar på häst taxin och inser snart att biten de kört oss endast tar fem min att gå och nu måste vi vänta en timme på att bussen ska komma, Haha!! Men men 15,000Rp slängda i sjön. (han ville egentligen ha 50,000Rp för den lilla trippen)!! Så tips om någon åker båt mellan Gilli och Lombok, visa inte biljetten för de lokala killarna i hamnen och  åk inte med deras hästar (det tar typ fem min att gå själv).
Shuttle bus turen till Kuta, Lombok var underbar (AC och helt otroligt landskap med höga berg och långa vita sandstränder med turkost vatten)! Vi fick byta buss i Mataram och där försökte de övertyga oss att det inte går några bussar från Kuta om man inte bokar dem i Mataram så att de kan komma och hämta en! Det kändes lite som att de försökte lura oss igen så vi sa nej till deras tjänster och tur var det för det fanns fullt med ställen att boka allt från buss till flyg längs gatan i Kuta, Lombok!
Första natten var vi med om den andra jordbävningen denna resan! Även om den hade varit utanför Nusa Dua, Bali så känndes den hela vägen till Lombok! Lite mindre roligt, då får man ta å sitta uppe mitt i natten (utifall att det blir efterskalv eller liknande) men efter en halvtimme på de lokala nyheterna att det varit på Bali och att den varit 5.2 på richterskalan så då gick lokalbefolkningen och lede sig igen!     Oturligt nog blev Alex nya Boardshorts stula denna natt (fast man får vell skylla sig lite själv när man hänger ut ett par Rip Curl shorts på en lina under natten)!! De vill verkligen inte ha det ryktet dock, att turister blir av med sina kläder när de hänger ut dem på tork. Så de var mycket hjälpsamma och försökte komma på vem det var som skulle kunna ha tagit shortsen! Men dom shortsen hade nog redan blivit sålda till någon på gatan!

Surf blev det i Grupuk via Båt. 80,000Rp kostade det om man var en eller två som åkte med båten och var man tre eller fler kostade det 35,000Rp per person!
Grymt fina omgivningar och landskap och en mängd olika fina vågor!
Vi kände oss redan lite trötta på Kuta, Lombok så vi tänkte åka hem redan efter två nätter men när vi skulle boka buss fick vi reda på att det absolut inte skulle gå att boka någon buss på söndagen för då var det helgdag (De firade att de hade klarat av Ramadan)! Vilket resulterade i att på söndagen var den annars totalt tomma stranden alldeles full med badande lokala barn och deras föräldrar! Men det var rätt trevligt det också!!
Men men det var inte helt fel att få en extra dag i Kuta, vi träffade tre jätte gulliga svenska tjejer och då blev det Yatsy och kortspel (neger president) himla trevligt!! Det var första gången vi spelade ett riktigt spel denna resan!! Våra hemma gjorda ”sänka skepp” som vi aldrig tycks komma överens om reglerna på är i och för sig och väldigt underhållande, Haha!!
Kuta, Lombok var ett jätte fint ställe och det fanns mycket trevliga människor, synd bara att det finns vissa oärliga människor som syns och märks lite mer!!