söndag 2 oktober 2011

Kuta, Bali

Det är sjukt stor skillnad mellan Malaysia och Indonesien, i Malaysia är alla så trevliga och hjälpsamma och det är verkligen behagligt att vara "turist" där men i Indonesien är man "deras inkomst" eller ja ens plånbok i alla fall! Det första som hände oss när vi steg av planet i Jakarta var att vi möttes av tio olika växlings bås där dom började skrika på oss att vi skulle välja att växla våra pengar hos dom! Efter att ha stått och sett förvirrade en liten stund ställde vi oss i ett hörn och låstades att vi inte ens skulle växla så att vi kunde få en titt på deras kurs!
Och när vi valt det "bästa" stället så frågade dom oss om vi kunde skvallra om vad grannen hade för kurs, haha!

 När vi väl kom fram till kuta så hittade vi ett trevligt ställe som  var billigt och bra och som tillochmed hade pool, och som serverade frukost! De hade dock bara två sorters frukost, och till olivias stora besvikelse var det antingen banan-pannkaka eller banan-toast (för er som inte vet hatar Olivia banan något otroligt mycket)!

Shoppingen är otroligt lätt att pruta ner (om du inte går in i de inglasade affärerna för då är det prislappen som gäller) å pruta inte på något du inte tänkt köpa för då blir dom jätte arga, haha!
Olivia skulle pruta på några träskålar och kvinnan sa
-en kostar 120,000 Rp!
Och då sa Olivia:
-No, no!
K: -Okej vad ger du då?
(Oliviasom ville ha 8 st sa):
O: -80,000 Rp för 8 st
K: -Okey, 120.000 Rp för 8 st
O: -No, no! 80.000 Rp för 8 st!
K: - okay 100.000 Rp för 8 st. och det är det lägsta jag går!!
Jag köpte dom inte men detta visar hur otroligt lätt det är att få ner priset, accepterar man priset dom säger först så blir man grundlurad!!

Alex har köpt en fin surfbräda, och den är toppen!

Annars är kuta sjukt stressigt, det är som australiensarnas party-ort No. 1!
Utsikten från vårat rum!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar